Asiaa yhteiskunnasta - Kymenlaakson ja Suomen parhaaksi

Suvivirsi raikukoon ja joulukynttilät loistakoon

Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen ja esittelijäneuvos Outi Kostamo arvostelivat maanantaina julkisuudessa voimakkaasti uskonnollisten tilaisuuksien järjestämistä kouluissa. Vaatimuksia Suvivirren poistamisesta on esitetty ennenkin, mutta tällä kertaa sävy oli poikkeuksellisen voimakas. Onko tämä kuitenkaan asia, josta apulaisoikeuskanslerin tai jonkun esittelevän virkamiehen tulee päättää? Eikö maamme valtiollisten päättäjien tulisi linjata, mikä kuuluu suomalaiseen kulttuuriperimään ja puolustaa sitä?

Presidentti Sauli Niinistö onkin toivottanut uudenvuodenpuheessaan Jumalan siunausta. Siinä on vahva kannanotto yhteiskuntamme perusarvojen puolesta. Toki on selvää, että uskonnollinen vakaumus on henkilökohtainen asia. Suomen perustuslaki takaa uskonnonvapauden. Kuitenkin yhteiskuntamme arvopohja on kristillinen. Se on vaikuttanut myönteisesti myös monien sellaisten kansalaisten elämään, jotka eivät ole itse erityisen uskonnollisia. Kristillinen arvopohja on taannut maahan yksilönvapauden, sananvapauden ja myös uskonnonvapauden.

Kuinka pitkälle yhteiskunnassa pitää antaa periksi yhteiskuntamme perustasta vain siksi, että joku ateisti voi loukkaantua? Tulisiko joulusta ja pääsiäisestä luopua yleisinä juhlapyhinä? Ovathan nekin mitä selkeimmin yhteyksissä kristinuskoon. Loukkaavat kirkkojen ristit ohikulkevaa ateistia tai muuta ei-kristittyä? Olisikohan apulaisoikeuskansleri vaatinut aikanaan Mannerheimin päiväkäskyjä kiellettäväksi, kun niissä Suomen kohtalon hetkinä viitattiin taisteluun kodin, kristillisen uskon ja isänmaan puolesta? Niinä päivinä Suomen kansan turva oli yhtenäisessä arvopohjassa. Kristittyjen perusarvoja pilkataan tässä maassa nykyään monin tavoin todella voimakkaasti. Esimerkiksi Jari Tervo heitti tv-ohjelmassa aikanaan Raamatun lattialle. Sitä pidettiin osoituksena sananvapaudesta. Mutta olisiko hän uskaltanut tehdä saman Koraanille? Ajaudumme kestämättömään tilanteeseen, jos häpeämme omaa kristillistä arvopohjaamme, mutta samalla kiellämme joidenkin vähemmistöuskontojen asiallisenkin arvostelun.

Mediassa palstatilaa riittää Suvivirren ja joulujuhlien kieltämistä vaativille. Nyt on perinteistä suomalaista kulttuuria puolustavien noustava sanomaan - "jo riittää!" Meillä on suomalaisina oikeus omaan arvopohjaamme, omaan kulttuuriimme. Olemme sen esi-isiltä perineet ja meillä on oikeus siirtää se myös tuleville sukupolville! Paitsi Suomen myös eurooppalaisen arvopohjan olennainen perusta nousee kristinuskon arvomaailmasta. Uskonnonvapaus on tietysti keskeinen osa tätä perustaa. Arvopohjamme kristillisiä juuria ei tarvitse silti piilottaa eikä hävetä. Mikä olisikaan sananvapauden ja demokratian tila Euroopassa, jos se olisi rakentunut jostakin muusta uskonnosta kumpuavan kulttuurin nojalle?

 Jos tulen valituksi Euroopan parlamenttiin, puolustan siellä lujasi länsimaisia ja kristillisiä arvoja Suomen ja Euroopan keskeisenä arvoperustana. Suvivirsi raikukoon ja joulukynttilät loistakoon!

 

Antti Pakkanen 

eurovaaliehdokas (kesk.)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Nyt pitää sanoa, että on nuo vapaa-ajattelijat, jotka siis eivät ole vapaita,- ahdasmielistä sakkia.

Mitä hiton vapautta on estää jonkun kulttuuri-kansanosan syvimpiä perinteitä?

Suomi kun on tällainen näennäisdemopkratia (edustuksellinen) ettei kansanäänestyksiä käytännössä pidetä. Eikö nyt olisi "turvallinen" äänestysaihe olemassa.
Äänestäkäämme Suvivirren (kevään/kesän aloitus) oikeutuksesta, ja julkisesta esittämisestä missä tahansa.

Toisaalta, jos asevelvollisuuden yhteydestäkin kielletään uskonnolliset, perinteiset tavat, (mm. kenttäpiispan puhe paraateissa) mahdollistetaan uskoville vapaaehtoisuuus asevelvollisuuden suorittamiseen, jos eivät saa Jumalan siunausta isänmaansa puolustamiseen.

Apu-kansleri Puumalainen teki itseasiassa vain henkilökohtaisen päätöksen, ei se sen kummempaa ole. Kas, sellainen on apulaisenkin valta tässä maassa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Olisiko tässä jotain:
"Tunnetuin demlistimme, Mikko Puumalainen, aloitteli poliittisen oikeusviranomaisen uransa vähemmistövaltuutettuna ja sai siitä ylennyksen apulaisoikeuskansleriksi. Hänen esimiehensä Jaakko Jonkka (kuten tämän edeltäjä Paavo Nikulakin) ovat myös tunnettuja ja aktiivisia demlistejä."
(Demla = "Kansandemokraattiset lakimiehet")

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Jos tulen valituksi Euroopan parlamenttiin, puolustan siellä lujasi länsimaisia ja kristillisiä arvoja Suomen ja Euroopan keskeisenä arvoperustana. Suvivirsi raikukoon ja joulukynttilät loistakoon!"

Pidä silti ihmisoikeuksiin kuuluva uskonnonvapaus mielessäsi. Uskonto ei kuulu julkisiin tilaisuuksiin vaan uskontokunnilla on sitä varten omat palvontapaikkansa, kristillisillä kirkot.

http://www.hs.fi/nyt/artikkeli/Suvilaulun+sanat/11...

Keijo Räävi

Joulua pidetään yleisesti pakanoiden juhlana. Tätä mieltä ovat varsinkin kristityt.

Toimituksen poiminnat