Asiaa yhteiskunnasta - Kymenlaakson ja Suomen parhaaksi

Maahanmuutosta tulossa kohtalonkysymys Suomelle ja koko Euroopalle

Olen jo vuosia varoittanut leväperäisen maahanmuuttopolitiikan vaaroista ja nyt on niin, että turvapaikanhakijoiden hyökyaalto on iskenyt alkusyksystä Eurooppaan ja Suomeen pahemmin kuin koskaan aiemmin. Pääministeri Sipiläkin on tunnustanut, että turvapaikanhakijoiden vyörystä on kehkeytymässä talouskriisiä suurempi haaste. Samalla Unkari on näyttänyt muulle Euroopalle mallia kuinka homma todellisuudessa hoidetaan ja EU:n omien sääntöjen mukaisesti, toisin kuin suuri osa Länsi-Euroopan maista. Valitettavasti meillä asiaan ei suhtauduta yhtä suurella vakavuudella. Suomessa on vuosia katsottu länsinaapuriamme, kuinka siellä nykyisenkaltainen kolmansista maista - enimmäkseen islamilaisista maista - lähtöisin oleva maahanmuutto on aiheuttanut ongelmia, että ”kyllä meillä osataan olla toistamatta samoja virheitä”. Suomi kuitenkin on tehnyt lähes täsmälleen samankaltaista maahanmuuttopolitiikkaa kuin Ruotsi viimeisen 20 vuoden aikana, Suomi vain pienemmillä määrillä, mutta nyt tulijamäärät ovat räjähtämässä käsiin.

Määrät Suomeen ovat niin massiivisia lähes 1000 tulijan päivätahtia. Kansanedustaja Wille Rydmania lainatakseni ”näillä määrillä ei kotoutumista tapahdu”. On myös hyvä huomioida, että turvapaikkaa hakevat tulijat joutuvat odottamaan päätöstä turvapaikasta pahimmillaan parisen vuotta ja valitusmenettelyjen ansiosta lopulta kielteisen päätöksen saavakin voi oleskella Suomessa jopa kuutisen vuotta. Samalla uusia tulijoita kuitenkin riittää sillä tahdilla, että kielteisen päätöksen saavat eivät merkittävästi poista ilmiön kokonaisongelmaa. Nykyisellä teoreettisella tulijatahdilla Suomeen saapuu seuraavan viiden vuoden aikana yli 1,8 miljoonaa tulijaa. Taloutemme, yhteiskuntamme eikä kulttuurinen perustamme kestä tätä. Samaan aikaan militantti islam on vahvistunut ja ISIS onkin julkisesti ilmoittanut lähettäneensä tuhansia jihadisteja turvapaikanhakijoiden joukkoon. Tämän muuttoliikkeen ja rajun ja agressiivisen kulttuurimuutoksen seurauksena tuntemamme Eurooppa ei ole enää entisensä ja koko läntinen sivilisaatio on uhattuna. Toimiin tämän ehkäisemiseksi on ryhdyttävä.

Hollantilaistoimittaja myös todisti muutama päivä sitten, että aidon näköisen syyrialaisen passin voi ostaa 750 eurolla. On syytä ottaa huomioon, että Suomeen tulevista turvapaikanhakijoista vain murto-osa on syyrialaisia tai muutoinkaan suoraa sotapakolaisina tulevia. On tunnustettava selkeästi se, että tulijoista osa on todella onnenonkijoita ja turvapaikkasurffaajia paremman elintason perässä. Varsinkin kun moni Suomeen tulija matkustaa läpi turvallisen Euroopan ja hakee turvapaikkaa vain korkeaa sosiaalitasoa tarjoavasta Suomesta. Kun turvapaikka Kaakkois-Euroopasta ei kelpaa, silloin on jotain pahasti pielessä. Samaan aikaan Öljy-rikkaat Arabimaat eivät ota pakolaisia ollenkaan vaan katsovat tilannetta vierestä vaikka heillä olisi ensisijainen velvollisuus osallistua alueen kriisin ratkaisemiseen.

Militantti islam on uhka koko Euroopalle, ja tämän maahanmuuttoaallon myötä se senkun vahvistuu Euroopassakin. Suomen johtavat poliitikot ovat hyväuskoisuudellaan tekemässä jälkipolville sellaisen perinnön, että nykyinen taloustilanne ja velkataakka ovat sen rinnalla ohimenevia huolia, vaikka nekin asiat on vakavuudella hoidettava. Olemme tulleet tilanteeseen, jossa rajoja on suljettava, aitoja nostettava ja tehtävä tarvittavat toimet tulijoiden vyöryn estämiseksi. Vaikka tahdomme hyvää, meillä ei ole realistisia mahdollisuuksia hoitaa tilannetta ilman, että vahingoittaisimme samalla pysyvästi itseämme. Valtion on ajateltava omiaan ja sen ensisijainen intressi on omien kansalaisten toimeentulo ja turvallisuus. Ne on asetettava nyt etusijalle, kun tämän vuoden tulimäärä (30 000-60 000) maksaa yhteiskunnalle satoja miljoonia ja tulevina vuosina tämä on miljardiluokan kysymys. Lisäksi sosiaalisten lieveilmiöiden ja yhteiskunnan kulttuuriperustan vaarantumiselle ei edes voi laskea hintaa, se on korvaamaton. Maahanmuutto kolmansista maista - enimmäkseen islamilaisista maista - on kohtalonkysymys koko Euroopalle ja tässä mittakaavassaan se on uhka koko länsimaiselle sivilisaatiolle. Tähän ei ole varaa. Tälle on pantava stoppi nyt heti ja välittömästi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Outoa matematiikkaa: ” kun tämän vuoden tulimäärä (30 000-60 000) maksaa yhteiskunnalle 100 miljoonaa euroa ja tulevina vuosina tämä on miljardiluokan kysymys.”

Jos yhdestä turvapaikanhakijasta aiheutuu vuodessa 15 000 euron kustannus, niin 50 000 aiheuttaisi kaiketi 750 miljoonan euron kustannuksen.

Aivan valtavaa turvapaikanhakijoiden määrää ei tietenkään mikään maa kestä. Samoin hakijoiden epätasainen sukupuolijakauma ja valtaosan islamilainen tausta aiheuttaa haasteita ja ongelmia - Mitä sitä kiistämään. Saksassa järjestetään torstaina suuri liittohallituksen ja osavaltioiden kokous, jossa käsitellään näitä asioita ja suunnitelmaa pakolaisten integroimiseksi,
„Das ist der Masterplan zur Integration der Flüchtlinge“ Die Welt 09:37 – http://www.welt.de/politik/deutschland/article1465...

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Oli todellakin outoa matematiikkaa. Maahanmuuttoviraston tilinpäätöksen mukaan vastaanoton kustannukset olivat viime vuonna 20 000 euroa/henkilö/vuosi. Sen mukaan 50 000 tulijan aiheuttamat kustannukset olisivat 1 miljardi. Todellisuudessa kustannukset tulevat olemaan huomattavasti korkeammat, jos tulijavirtaa ei saada padottua. Nykyisellä vauhdilla tulijamäärä on enemmän kuin 150 000, mahdollisesti jopa 300 000. Kustannukset/henkilö ovat enemmän kuin 20 000 euroa/vuosi, sillä tuo 20 000 ei sisältänyt esimerkiksi terveydenhuollon kustannuksia eikä siinä huomioitu sitä yksikkökustannusten nousua, joka seuraa vastaanottokapasiteetin nopeasta kasvattamisesta ja yrityspohjaiseksi muuttumisesta.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Suomen valtion 2015 budjetista näkyy, että valtion suorat kustannukset olivat n.140 milj.euroa - siis vastaanottokustannukset ja kuntakorvaukset turvisten osalta. Tämä siis aikaisemmin toteutuneilla 3.000 hengen määrillä.

Tuosta on aika helppo laskea, että 30 000 hakijaa vuodessa maksaa valtiolle 1,4 miljardia/vuodessa, 50 000 hakijaa 2,3 miljardia/vuodessa jne.
Tuossa siis vain suorat valtion budjetissa näkyvät turvisten kustannukset. Lisäksi tulevat tietenkin esim. poliisi- ja oikeustoimi jne.
Kunnat ovat kohta muuten ihan kusessa, sillä valtio maksaa turvisten kustannukset vain muutaman vuoden.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tuon kustannusten laskennan voisi tässä tilanteessa unohtaa kokonaan. Olettaen, että Suomi on minkäänlainen oikeusvaltio, pakolaiset ja jopa laittomatkin maahantulijat ansaitsevat oikeudenmukaisen kohtelun.

Kun nyt käsittelykapasiteetti on ollut tuhansien luokkaa vuodessa ja jo nyt käsittelyajat pitkiä, niin kymmnekertaiseen kapasiteettiin ei ole mitään edellytyksiä. Mistään ei saada riittäviä, päteviä resursseja sellaisen määrän hoitamiseen. Ei haastatteluja hoitamaan ja päätöksiä tekemään voi ottaa ketä tahansa pystymetsästä viikon pikakoulutuksella.

Ruuanjako ja majoittaminen voivat hoitua lisärahalla. Päätöksenteko ja varsinkin työelämään pääseminen eivät hoidu mitenkään, ei edes rahalla.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #12

Olen samaa mieltä siitä, että hädänalaisia pitää auttaa mutta kustannusten laskennan suhteen täysin eri mieltä. Resurssit ovat aina rajalliset. Jos haluamme saada apua hädänalaisilla, meidän on pidettävä huoli siitä, että apu menee oikeisiin kohteisiin ja että se on kustannustehokasta. Näin saamme aikaan eniten hyvää.

Kustannusten paisuttaminen antamalla turvapaikkajärjestelmän mukaiset edut siirtolaiseksi pyrkiville ei ole oikein. Ei liioin voittoa tuottavan vastaanottoliiketoiminnan kustantaminen veronmaksajien rahoista. Sellainen vie mahdollisuuksia todellisten hädänalaisten auttamiseen, aiheuttaa maksajissa oikeutettua suuttumusta ja lopulta syö koko turvapaikkajärjestelmän uskottavuutta.

Juha Kuittinen

"Nykyisellä teoreettisella tulijatahdilla Suomeen saapuu seuraavan viiden vuoden aikana yli 1,8 miljoonaa tulijaa."

Jyrki Katainen ulkomaisen työvoiman tarpeesta vuonna 2008 (1,8milj/11v)

https://www.youtube.com/watch?v=1H4byTP1q9s

Sami Tastula

Kuinkahan mahtaa olla laskelmien paikkaansa pitävyys kun otetaan kulupolitiikkaan mukaan kaikki ne sairaanhoitoon liittyvät kukut joita näiden kohdalla pakostakin kertyy?

http://m.iltalehti.fi/uutiset/2015091820377823_uu....

Piku Koo

Lasketaanko siirtolais/pakolaisvirran aiheuttamia kustannuksia kansalaisten turvallisuuteen ja valvontaan nähden? 18.9. Kympin uuttisissa rajavalvojapäällikkö myönsi selvästi tuskaisen kuuloisena että "kaikki tämä on pois itärajan valvonnasta". Myös poliiseja siirretään muualta länteen, lähinnä kai Tornioon. Olen myös kuullut huhuja Lapista, että rajan yli kävellään myös epävirallisia reittejä pitkin.

Poliisi.fi -sivustolta viikonlopun 12.-13.9. Helsingin piirin raportista selviää, että poliisi on ottanut kiinni kolme miestä kahdesta eri rikoksesta, jotka tapahtuivat aivan H:gin keskustassa. Ja kaikki kolme ovat, poliisin selvityksen mukaan, turvapaikan hakijoita.

Toisaalta, koska arabiankielisillä sivustoilla neuvotaan Suomeen lähtijöitä välttämään Helsinkiä pitkien käsittelyaikojen vuoksi, kotikaupunkini välttyy suurimmilta joukoilta ainakin toistaiseksi.

Mutta mitä töitä näille tuhansille tulijoille pohjoisempaakaan löytyy? Kebab -paikkoja ja pitserioitako tarvitaan lisää vai!?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Maahanmuutto ei ole kohtalonkysymys, ilmastonmuutos on. Sikäli ne toki kytkeytyvät yhteen, että ilmastopakolaisten lähtiessä liikkeelle täälläkin ehkä voidaan ihan aiheellisesti puhua pakolaisten "vyörymisestä" tänne, vaikka olisinkin varovainen käyttämään tällaisia sanoja kuin 'vyöry' tai 'tulva' turvapaikanhakijoiden yhteydessä - tällaisten luontometaforien alle hukkuu helposti se tosiseikka että yksilöistä, ihmisistä on kuitenkin kysymys. 'Tulva' nyt on toki erityisen korni termi kuten ylipäätään mikään vesistöihin liittyvä, Välimeren kuvat alkavat kummitella silmissä. Kumma kyllä keskustan johdolla on leikattu kehitysavusta, mikä kai olisi sitä tehokkainta auttamista paikan päällä, josta niin mielellään puhutaan.

Isiksen propaganda näkyy uponneen Pakkasen päähän kuin kuuma veitsi voihin. Totuus kuitenkin on, ettei Isis soluta taistelijoitaan turvapaikanhakijoiden sekaan - miksi se tekisikään niin, halvemmin ja helpommalla se lennättäisi ne tänne, se pystyy kyllä väärentämään passeja sun muita papereita, joilla pääsee lentokoneeseen, joka lentää turvallisesti ja halvalla Eurooppaan. Hädänalaisia ihmissalakuljettajat käyttää taloudellisesti hyväkseen. Pakolaiset joutuvat turvautumaan vaarallisiin ja kalliisiin maahantuloväyliin.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Sisäministeri Orpo Kioskissa tentattavana. Minusta tuntuu että tilanne ei ole lainkaan hallinnassa

http://youtu.be/GvkOsuHAdp8

Sami Tastula

Katselin itse samaista ohjelmaa ja kyllähän siinä oli selkeästi nähtävillä kuinka hyvin sisäministeri oli perillä kaikista niistä riskeistä mitä hallitsematon maahantulijoiden tulva todellisuudessa.

Ymmärtää asiasta yhtä paljon kuin sika satelliitista.

Käyttäjän mp2103 kuva
Markku Penttilä

Pakko teillekin lukijoille heittää kommenttini aiheesta. Linkki seuraavassa:
http://jhuopainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202926-...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eiköhän asia järjesty ainakin muutamaksi vuodeksi jos toimimme EU:n turvapaikanhakijoiden taakanjaon puolesta puhuneen Sipilän oppien mukaan:

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) antaa oman kotinsa vuoden vaihteesta turvapaikanhakijoille. Hän haluaa rohkaista jokaista suomalaista avaamaan kotinsa turvapaikanhakijoille.

- Kustannusten maksajasta Sipilä tosin ei maininnut mitään.

http://yle.fi/uutiset/sipila_annan_kotini_turvapai...

Toimituksen poiminnat