Asiaa yhteiskunnasta - Kymenlaakson ja Suomen parhaaksi

Kommentti turvapaikanhakijoista

Nyt olisi jo vihdoinkin aika nostaa pää pois pensaasta ja todeta faktat tämän toimimattoman turvapaikkapolitiikan osalta. Koko EU on vuotanut kuin seula. EU:n omia sopimuksia turvapaikkapolitiikassa ei ole noudatettu vaan massat on päästetty monin paikoin kulkemaan läpi ilman asiakirjoja, ilman tarkastuksia. Samalla uutisissa, keskusteluohjelmissa ym. itketään lähes joka ilta, että Syyrian kriisin vuoksi on hätä ja meidän pitää auttaa ottamalla maahamme tuhansia ja taas tuhansia tulijoita. On se kuitenkin jännä, että kun Suomeen on saapunut viime maanantaihin mennessä lähes 17 000 tulijaa, on tästä määrästä syyrialaisia vain noin 2% (378) ja irakilaisia jopa 68% , (n. 12 000) ja lisäksi somaleja 10 % (n. 1750). Missä ovat ne hätää kärsivät syyrialaiset? Olen kritisoinut kovin sanoin turvapaikkapolitiikkaa ylipäätään ja kotikaupunkiini Haminaan perustettua hätämajoitusyksikköä. Jos Hamina päätyisi vastaanottamaan parikymmentä 5 hengen syyrialaisperhettä sodan jaloista, ei minulla tässä tilanteessa olisi mitään sitä vastaan, mutta nyt Myllyhovissa (entinen vanhainkoti) majailee satakunta aikuista irakilaismiestä (vai pitäisikö sanoa nuorukaista?). Nähtäväksi jää, monellako heistä todella on tarvetta turvapaikalle.

Maahanmuuttovirasto aivan oikein onkin jäädyttänyt irakilaisten ja somaleiden turvapaikkahakemusten käsittelyn, kunnes maiden turvallisuuskartoitusta ja selvitystä palautusmahdollisuuksista on tehty. Useissa EU-maissa linja on tiukempi. Irakilaisia saa Suomeen lähtemään toki monenlaiset syyt, mutta useissa arabiankielisissä julkaisuissa Suomea onkin markkinoitu kohteena johon kannattaa lähteä jo pelkästään siitä syystä, että täältä saa helposti turvapaikan ja merkittävän taloudellisen kohennuksen sikäläiseen elintasoon verrattuna. Lisäksi irakilaisille ohjeistetaan, mitä Suomessa kannattaa viranomaisille sanoa ja millaisia asiakirjoja kannattaa/ei kannata kuljettaa mukanaan, jotta turvapaikka myönnettäisiin. Tämä kertoo selkeästi siitä, että äkillinen tulva irakilaisia ei ole selitettävissä alueen turvallisuustilanteella tai Syyrian kriisillä. Yksittäisiä poikkeuksia voi olla, mutta tällaisia massoja ei voi perustella edellä mainituin syin, joten tulijoiden todellista motiivia turvapaikan hakuun sopii epäillä. Lisäksi syyrialaisia on paennut paljon Irakin puolelle jossa koetaan olevan monin paikoin turvallista. Irakiin on perustettu syyrialaisille pakolaisleirejä, joiden koetaan olevan turvallisia, mutta nyt tuhannet nuoret irakilaismiehet ovat sensijaan päättäneet lähteä hakemaan ”turvaa” Suomesta. Olen varoittanut jo aiemmin, että turvapaikanhakijoita vastaanottaville paikkakunnille koituu harmikseen merkittäviä sosiaalisia lieveilmiöitä. Näistä ei voi vaieta ja MTV uutisoi otsikoissaan tänään (poimintoja):

”Pahoinpitelyitä ja teinityttöjen ahdistelua - turvapaikanhakijoita epäillään lukuisista rikoksista”

”MTV Uutisten tietojen mukaan kyseisiä rikosepäilyjä on tutkinnassa ympäri Suomea.”

” Lähes kaikissa tapauksissa rikoksista epäillään Suomeen turvapaikanhakijoina tulleita irakilaismiehiä. ” 

”- Näitä kyseisiä rikoksia on nyt alkanut ilmetä kasvavassa määrin. Turvapaikanhakijoiden keskinäiset nahistelut ja heidän aiheuttamansa rikollisuus tulevat vain lisääntymään. Uhkakuvia pitäisi ymmärtää paremmin. Tämä on ollut sinisilmäistä ja käsittämättömän huolestuttavaa, poliisista kerrotaan MTV Uutisille. ”

Mainittavaa on myös, että tänäänkin Oulun poliisilaitoksen edessä n.100 irakilaista osoitti mieltään majoitusolosuhteita ja (heille) ilmaiseksi tarjotun ruuan tasoa vastaan kypärin ja mellakkavarustein sonnustautuneiden poliisien turvatessa järjestystä. Kuulostaako tämä todella hädänalaisten käyttäytymiseltä?

Olen todella positiivisesti yllättynyt että valtamediaksi luettava MTV on uskaltanut tuoda julki tätä tilannetta. Se antaakin merkittävää toivoa siitä, että viranomaiset, media, päättäjät ja vaikuttajat ovat hiljalleen heräämässä tämän tilanteen vakavuuteen ja niihin seurauksiin joita ”rajat auki”-politiikalla on Euroopan tasollakin harrastettu. Nyt useat EU-maat ovat ottaneet tiukempaa linjaa. Taloudellisella ja yhteiskunnallisella kantokyvylläkin on rajansa. Usein olen jäänyt ilman vastausta kysyessäni, että jos maahanmuutolla saavutettu monikulttuurisuus on kokonaisuutena ja ilmiönä rikkaus, niin paljonko maahanmuuttoa pitää olla, jotta monikulttuurisuutta on riittävästi? Tähän tuskin saankaan vastausta... Jos nykyisenkaltaisessa laajassa (ja viime aikoina myös hallitsemattomassa) humanitaarisessa maahanmuutossa olisi todella kyse jostain myönteisestä vastaanottavien yhteiskuntien kannalta, ei EU:ssa puhuttaisi ”taakanjaosta”.

 

-Antti Pakkanen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Onko EU:n turvapaikkapolitiikan tarkoituksena Antti Pakksen mielestä toimia talouden moottorina vai välttää ne samat virheet, jotka Eurooppa teki kun 1800-luvun lopulla juutalaiset lähtivät valumaan Venäjältä tsaarin pogromeja pakoon Itä-Euroopasta kohti Keski- ja Länsi-Eurooppaa?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tosi kumma sattuman ironiaoikku tai sitten ei, mutta samana herransiunaamana päivämääränä, kun joidenkin US-blogitietojen mukaan vietetään kv. jumalanpilkkapäivää, ilmoittavat itkupotkunarinansa tehostamiseksi syömälakostaan niin Anders Breivik kuin eräät muutkin oloihinsa pettyneet.

Heli Hämäläinen

Kasvisruokapäivä aiheuttaa katkeruutta myös kantaväestössä. Onhan siellä pohjoisessa susilta säästyneitä poroja. Eikö poronpaistia voisi tarjota vieraillemme kun he tulevat niin kaukaa ja monet jopa taksilla Tukholmasta?

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Sulla on hyviä pointteja. Ajattelen sun kanssa ihan samalla tavalla! Itse ulkomaalaistaustaisena tiedän ainakin kotouttamispoliittisesti ne toimet mitä tehdään väärin. Valitettavasti suurin osan lainsäädännöstä tehdään juurikin virkojen työllistämisen näkökulmasta, joka oli vielä siedettävää, kun maahanmuutajia oli 300-500 vuodessa. Mutta nykyinen massamuutto tulee ravistamaan yhteiskuntaluokat valtavasti. Kohta kaikki valuvat kohti Helsinkiä ja mitä tulee tapahtumaan, kun 65% eli 20 000 nuorta saa karkoituspäätöksen samanaikaisesti. Menneisyydestä on opittu, että jo 3 hengen agresiivinen käyttäytyminen voi johtaa kohtalokkaisiin tuloksiin. Kyseessä siis 20 000 ihmistä ilman mitään menetettävää.

Tiedän, että hallituksen linjaus on ottaa kaikki vastaan, jotta saataisiin niiden avulla ajettu palkat väkisin alas ohi ay-liikkeet. Mutta tämmöinen sooloilu kolmen ministerin kesken on älytöntä. Kyse on joko sinisilmäisyydestä tai ylimielisyydestä.

No, joka tapauksessa, menin vähän sivuraiteille. Jos kiinostaa, voit vierailla myös blogisivulleni. Pahoittelen kielivirheet teksteissä, äidinkieleni ei siis ole suomi. Siirän tekstit myös juuri perustettuun puheenvuoro-blogiin josain vaiheessa.

Sibil
https://sibilpolitical.wordpress.com/
http://sibilyanev.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

Toimituksen poiminnat