Asiaa yhteiskunnasta - Kymenlaakson ja Suomen parhaaksi

Kaikki blogit puheenaiheesta Suojeluskunnat

Miksi Turun porvarit juhlivat "Turun vapautumisen" 100-vuotispäivää?

Suomen Turussa juhlittiin lauantaina 14.4. 2018 pömpöösisti tilaisuudessa, jonka nimi oli "Maanpuolustusjuhla - Turun Suojeluskunta 100 vuotta".  Eriskummallisessa tilaisuudessa kuulemma huokui "arvokkuus ja suuri isänmaallisuuden tunne".

Tumma puku ja kunniamerkit. Suomen lippu saapui saliin ja yleisö lauloi Lippulaulun. Laivaston soittokunta soitti Sven Dufvan.

Katupartiot kautta aikojen

On Suomessa ennenkin partioitu omaa järjestystä pitäen, ilman esivallan tunnuksia rinnassa ja ilman lupaa. Taustalla on aina valtion jättämä valtatyhjiö. Pieni kertaus historiasta antaa perspektiiviä:
 

Suojeluskunnat, kodinturva ja kansalaisen oikeus puolustaa itseään ja maataan

Viikko sitten maanantaina 1.2.2014 lähetti YLE aika hyvän ohjelman MOT: Oikeus omaan rynkkyyn. Ohjelman jälkeen lähetin siinä esiintyneille kolmelle ansioituneelle maanpuolustajalle sähköpostin, jonka aioin julkaista pienen tovin kuluttua. Nyt teen sen:

Lähetetty: 2.12.2014 08:43
Vastaanottajat: Jyrki Uutela, Pekka Sinisalo, Jaakko Puuperä

Arvon herrasmiehet!

Kodinturvajoukoille on todellista tarvetta

Tämäniltaisessa MOT-ohjelmassa ruoditaan tarvetta perustaa Suomeen puolustusvoimia ja viranomaistoimintaa tukevat kodinturvajoukot pohjoismaisen mallin mukaan. Suomihan siis on ainoa pohjoismaa, jossa kyseisiä joukkoja ei ole käytössä vaikka muissa pohjoismaissa toimivien kodinturvajoukkojen esikuvana toimii Suomessa 70 vuotta sitten lakkautetut Suojeluskunnat, jotka olivat äärimmäisen tärkeässä, jopa ratkaisevassa roolissa Suomen kohtalon vuosina 1939-1944. Myös Virossa toimivat aktiiviset Kaitseliitit niin ikään suojeluskuntien mallin mukaisesti.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä