Asiaa yhteiskunnasta - Kymenlaakson ja Suomen parhaaksi

Kaikki blogit puheenaiheesta Itsenäisyys

Suomen itsenäisyyden uhkaajat: Venäjä, EU ja GCM

Suomen vapauden ja itsenäisyyden saavuttaminen oli vaikea ja raskas savotta. Siispä niitä pitää puolustaa kulloisiakin uhkia vastaan. Maamme itsenäisyys ja kansallinen itsemääräämisoikeus ovat jälleen kerran vakavasti uhattuina ja kaksi uhkaa korostuu: 1) aggressiivinen ja laajentumishaluinen Venäjä sekä 2) Euroopan unioni ja GCM eli maailmanlaajuinen migraatiosuunnitelma.

Veijo Meri kirjoitti aikoinaan neliosaisen Suomen historian, joka oli täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia, joita kirjailija kuvaa nasevammin kuin etääntyneempi akateeminen historiankirjoitus.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Hyvää itsenäisyyspäivää 2018 Suomi ja suomalaiset! 

Suomen historia on suurvaltojen ristiriitojen suhteen puolueettoman, pohjoismaisen hyvinvointivaltion historiaa. Meillä on sellainen, kunniakas perintö, jota kenellekään muulla ei ole. Voimme olla rohkeasti ja ylpeästi suomalaisia, omalla linjallamme.

Rauhallista itsenäisyyspäivää!

Olin Karkkilan kaupungin järjestämässä itsenäisyyspäivän juhlassa. Kuulimme mielenkiintoisia puheita muun muuassa siitä, että mitä itsenäisyys merkitsee. "Itsenäisyys on saavutettu ja säilytetty yhdessä" oli yksi keskeisimmistä viestistä. "Kaikkia on tarvittu".

Yhteisöllisyys opettaa vastuuta ja vapautta itsenäisessä Suomessa

4.12. liputettiin merkittävän asian vuoksi. Vuoden 1918 kunnallisvaalit olivat ensimmäiset yleiseen ja yhtäläiseen äänioikeuteen perustuneet kunnallisvaalit Suomessa. Ne järjestettiin sisällissodan jälkeen vuoden 1918 lopulla uuden kunnallisvaalilain tultua voimaan marraskuussa 1917.

Mitä itsenäisyys minulle merkitsee?

Kysymys joka esitetään itsenäisyyspäivänä linnan juhlissa vierailijoille. Mutta sitä on hyvä pysähtyä miettimään, vaikkei kutsua juhliin olisi saanutkaan. No mitä se sitten minulle merkitsee?

Ensimmäisenä tulee mieleen vapaus. Vapaus olla kuka olen. Vapaus asua missä haluan. Vapaus tehdä sellaisia töitä mitä haluan. Vapaus harrastaa mitä haluan. Vapaus ostaa mitä haluan. Vapaus rakastaa ketä haluan. Vapaus ilmaista itseäni miten haluan. Vapaus ystävystyä kenen kanssa haluan. Vapaus olla kuka olen.

Suomi on hyvä maa, sitä kannattaa puolustaa

 

Tänään, Suomen 101. itsenäisyyspäivänä juhlapuheissa kerrataan historiaa, kuinka Suomesta tuli itsenäinen valtio.  Suomi oli pahasti jakautunut sata vuotta sitten.  Toiset luottivat Venäjän apuun, toiset Saksan apuun.  Toiset olivat sitä mieltä, että Lenin lahjoitti meille hyvän hyvyyttään itsenäisyyden ja siitä pitäisi olla kiitollinen.  Lenin ja Stalin tulivat kuitenkin parinkymmenen vuoden jälkeen katumapäälle ja päättivät, ettei Suomi ansaitsekaan itsenäisyyttä.

 

Itsenäisyyden paras tae: kotipesä kunnossa

Suomi on maailman parhaita maita. Kansainvälisten vertailujen mukaan Suomi on muun muassa maailman vakain valtio, maailman vapain maa, maailman turvallisin maa ja maailman kolmanneksi vaurain maa. Häkellyttävän listauksen Suomen menestyksestä eri vertailuissa voit katsoa täältä.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Isänmaan asia on yhteinen. On aina kunnia juhlistaa itsenäisyyttä. Missä tahansa seurassa. 

Ensin menen puolilta päivin eduskunnan perinteiseen juhlajumalanpalvelukseen Helsingin Tuomiokirkkoon ja sitten illalla Tasavallan presidentin Sauli Niinistön vastaanotolle.

Sydämen sivistys kumpuaa sydämestä

Tänään vietämme Suomen itsenäisyyspäivää. Se on arvokkain päivämme. Olemme paljosta velkaa Suomen itsenäisyyden puolesta taistelleille ja Suomen rakentaneille sukupolville. Samoin olemme jo velkaa tuleville sukupolville käyttämästämme ja kuluttamastamme hyvinvoinnista.

Marssille 6.12 tuli leima otsaan tai ei

Taas saa kuulla ja lukea (täälläkin blogeissa) olevansa natsi ja ties mitä , mikäli erehtyy menemään hiljaisesti kävelemään soihtukulkueeseen kunnioittaen veteraaneja ja heidän uhrauksiaan. 

Kyllä menen, haukkukaa ihan niin paljon kuin lystäätte. Ajattelin kutsua yhtä muslimimaahamuuttajaa mukaan. Hän sai hiljattain Suomen kansalaisuuden ja varmasti osaa kunnioittaa veteraanien meille antamaa lahjaa- Itsenäistä isänmaata.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä